Små søte løgnere.

 
For rundt to år siden begynte jeg å lese ”Små søte løgnere” serien, og jeg ble virkelig helt oppslukt av den. Og siden jeg for et par uker siden ble ferdig med den åttende, men ikke den siste, boken i serien, så tenkte jeg at jeg kanskje skulle få skrevet en bokanmeldelse av den første boken i serien, som enkelt og greit er kalt akkurat ”Små søte løgnere”.
”Små søte løgnere” bøkene er av mange grunner noen av mine absolutt favoritt bøker for tiden. En av grunnene til dette er hvor oppslukt man blir i dem, hvor godt man kan leve seg inn i handlingen. Bøkene har både spenning, romantikk, humor og krim – lettere sagt; alt man kunne ønske seg. Historien har til tider en både uventet, god og spennende vri, og ting man aldri ville ha forventet seg skjer. Dette er noen av de mange grunnene til at legger alt annet til side hver gang det kommer en ny bok i serien ut i Norge. Hver bok i serien lever dessuten helt opp til forventingene man har, og for hver bok man leser, dess mer avhengi blir man av selve serien.
32
I den første boken i denne fantastisk gode serien, møter vi fire jenter, Hanna, Spencer, Aria og Emily. Fire jenter som alle er medlem av Alison DiLaurentis’ gjeng. De lever alle det man utenfra vil kunne kalle ”perfekte” liv, men sommeren i mellom syvende og åttende klasse blir alt forandret. For under jentenes årlige overnattingsfest, som skulle være et tegn på at sommerferien er startet, forsvinner gruppens ”leder”, Alison. Jentene blir helt knust. Og man kan ikke akkurat si at ting går bedre for dem idet de begynner å motta mystiske trusler fra en person som kaller seg ”A”. I løpet av denne skremmende gode boken, blir vi kjent med disse fire jentenes dypeste hemmeligheter. Og ikke minst mysteriet om Alis forsvinning.
Så langt har det kun kommet ut åtte titler av serien her i Norge, imens det er kommet enda flere i USA. Om jeg ikke tar helt feil er det skrevet så mange som fjorten bøker i serien, der mange av dem allerede er filmatisert for TV, under serien som kalles ”Pretty Little Liars”. Bøkene er dessuten skrevet av Amerikanske Sara Shepard, og er alle oversatt til flere språk.
I Norge er det Gyldendal som utgir bøkene, og den første boken har 254 sider som man kan kose seg med, gjerne med en kopp god te.
Ha en fortsatt fin førjulstid!


Kommentarer

Populære innlegg