Ilden– “Sirkelens” oppfølger.

 
For en stund siden leste jeg siste avsnitt av ”Ilden”, og dette er garantert en av de beste bøkene jeg har lest på lenge! Ilden er den andre boken i Engelsfors – trilogien, og i likhet med den første boken i serien, ”Sirkelen”, så er ”Ilden” også en bok det er verdt å lese! Dette er en svært god oppfølger, som er mist like god som seriens første bok, om ikke enda i bedre.
Det er forunderlig å tenke på at det kun gjenstår en bok før trilogien er komplett og avsluttet. Og jeg vedder på at jeg ikke er den eneste som gruer seg til siste avsnitt av seriens siste bok; jeg vil ikke at bøkene skal ta slutt.
Ilden
Sommerferien er over for elevene ved Engelsfors videregående skole, sommerferien er over for de utvalgte. Nå er de bare fem igjen, fem naturlige, sterke hekser som må kjempe mot demonene, kjempe for å hindre verdens undergang. Hele sommeren har det vært stille, demonene har ikke gitt en lyd i fra seg. Men igjennom de utvalgtes andre år på videregående skal en rekke magiske, actionfylte, forunderlige og skremmende hendelser finne sted; demonene skal finne seg en ny velsignende. Men etter Max’ død, hvem er egentlig demonenes velsignede?
Det nye skoleåret skal raskt vise seg å bli like avansert, innviklet og magisk som deres første. Og det hele starter med en ekstrem varme, før det deretter blir tull med både elektronikken, strømmen og vannet. Men har dette noe med demonene, eller er det en helt naturlig forklaring på disse ekstreme og sjeldne hendelsene?
Midt oppi alt dette, blir en ny organisasjon, ”Positive Engelsfors” startet. Med avdøde Elias’ foreldre i spissen skal denne organisasjonen – eller er det egentlig en sekt – vise seg å forandre Engelsfors miljø til det drastiske. Og da rådet dukker opp, som en etterfølge av Anne Karins lovbrudd vil ikke ting akkurat vise seg å bli lettere. Men hvor mye vet egentlig Adriana om rådet, og hvor mye husker egentlig Nicolaus om sin mystiske fortid? Og hvem kan de regne med å få en hjelpende hånd fra i kampen mot demonene? Dette er bare noen av spørsmålene de Utvalgte vil bli stilt ovenfor i løpet av dette skoleåret.
I løpet av ”Ildens” 633 magiske sider, vil de Utvalgte bli stilt ovenfor en rekke vanskelige valg, hendelser og spørsmål. Og det skal vise seg at de raskt knytter enda sterkere bånd til hverandre. Boken inneholder både spenning, gåter, magi, romantikk og en rekke forunderlige hendelser, dette er med andre ord; en bok det er verdt å lese.
Bokens forfattere heter Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Sirkelen gis ut i hele tjuefem land.Kommentarer

Populære innlegg