Vakre skapninger

 
Godt ettermiddag og godt nyttår til dere alle sammen!
For en stund siden leste jeg fantasy boken ”Vakre skapninger.” Boken har alt som skal til for å fange leserne, det er en slik bok man gjerne kan sitte oppe til langt på natt for å lese ferdig. Og når den er lest ferdig, kan du ikke la være å lure på hva som vil skje videre, hvordan går handlingen videre i bok nummer to. Det var slik jeg tekte etter at det siste avsnittet var lest.
9788202388492 
(Bildet er lånt I fra Bokogmedia.no)
Handlingen foregår i byen Gatlin, som ligger i sørstatene. I denne byen bor seksten år gamle Ethan Wate. Byen har ingen overraskelser, det er de samme elevene og lærerne hvert eneste år, her er det aldri noen hemmeligheter som forblir hemmeligheter. Og det er aldri noen flytter dit, eller forlater byen. Det var i alle fall det Ethan trodde, men den teorien skulle snart vise seg å være feil. For en dag flytter Macon Ravenwood, byens einstøings niese, Lena Duchannes til Gatlin. Men det er noe spesielt med Lena, for Ethan kjenner henne bokstavelig talt igjen fra drømmene sine. Jenta som han i flere uker har drømt om, viser seg å være en fult levende jente.
Ethan blir etter hvert godt kjent med Lena, og de innleder et romantisk forhold til hverandre. Men Lenas familie og sanne natur er en anelse komplisert. Og har dessuten et ganske så avansert slekts tre. For hun er en heks, som foretrekker å bli kalt for en maner. Og på sin sekstende bursdags blir hun krevd til enten den gode eller den onde siden. Om hun velger den onde siden, vil hun bli et monster, som knapt vil være til å kjenne igjen. Hva kan valget hennes påvirke? Hva vil skje med forholdet deres, og hva vil hun velge? Og kan hun i det hele tatt velge?
Det finnes ikke overraskelser i Gatlin. Eller, det var i alle fall det jeg trodde. Det viste seg at jeg ikke kunne tatt mer feil.
Det fantes en forbannelse. Det fantes en jente. Og så fantes det en grav.
- Ethan Wate
Bokens original tittel er ”Beautiful Creatures.” Alt i alt så har boken 516 spennende sider, fylt med romantikk, farer, drama, uventede hendelser, og ikke minst vanskelige og store valg. Her i Norge er det Cappelen Damm som utgir trilogien. Boken er skrevet av Kami Garcia og Margaret Stohl. Første bok er filmatisert, og kommer på kino den femtende februar i år!Kommentarer

Populære innlegg