Vakkert mørke–Vakre skapningers oppfølger.

 
God ettermiddag, alle sammen! I dag er det verdensbokdag, og derfor tenkte jeg at jeg skulle poste hele to bokanmeldelser! Jeg håper dere alle nyter en god bok med en kopp te, kaffe eller kakao i dag :)
Jeg tenkte jeg skulle skrive en bokanmeldelse om en bok jeg leste for noen uker siden, nemlig fantasy boken vakre skapningers oppfølger, som også er den andre i en fire bøkers lang serie,vakkert mørke.
”Vakkert mørke” er mørkere og mer dyster enn den første boken i serien, men den er fortsatt like god – ja, kanskje til og med bedre. Den er dramatisk, en anelse trist, fengslende, fortryllende, full av hemmeligheter og gåter, romantisk og forheksende – alt på samme tid. Full av overnaturlige hendelser og fenomener! Derfor er dette en bok jeg vil anbefale til alle som likte den første boken i serien, vakre skapninger, og gjerne til alle dere som likte Twilight – sagaen!
Ethan Wate har alltid hatt et kart på rommet med steder han ønsket å dra, en eske med college brosjyrer – til steder som lå så langt unna byen han alltid har bodd i, Gatlin, som overhodet mulig. Han har hele tiden ventet på den dagen hvor han endelig kan få fullført High School og dra av gårde. Men i det han møter sin livs kjærlighet, Lena Duchannes, forandres dette fullstendig. Han vil bli i Gatlin sammen med Lena. Men Lena er ikke og har aldri vært en vanlig jente; hun er en maner.
image
(Bilde lånt I fra google.no)
Etter at Lenas onkel, Macon Ravenwood, lot seg ofre for å redde Lena, går Lena inn i en mørk fase. Hun begynner å holde ting skjult, hemmeligheter – alt. Til og med, og særlig, for kjæresten sin Ethan. Han forstår snart at noe er galt og at vondt snart går til verre. Og i der Lenas øyne stadig går lenger vekk i fra grønn som overhodet mulig (og hva det innebærer finer dere ut når dere leser boken), og i det hun stikker av med en gutt på en motorsykkel, da forstår Ethan at han må redde henne. Han må redde henne før alt er for sent. Over sommeren lærer Ethan mer og mer om Gatlins mørkere deler, ting han aldri ville ha fantasert om. Brått er han fanget i Gatlins og manerenes hemmelige, underjordiske tunneler, der hemmeligheter skjuler seg. Det er ingen vei tilbake; han må redde Lena før alt er for sent. Men hvem kan han stole på, hva skal han tro, og vil Lena og Ethans forhold holde seg sterkt igjennom dette? Dukker den velkjente sangen opp i Ethans hode igjen? Det får du bare svar på om du leser andre bok i serien ”Caster Chronicles.”
I Norge blir bøkene i serien gitt ut av Cappelen Damn, boken ble gitt ut i starten av 2013.Kommentarer

Populære innlegg