OM BLOGGEREN

Jeg heter Aurora Alette Elvenes og er 22 år gammel. Jeg opprettet bokbloggen Alettesbokverden i årsskifte 2011/2012, da jeg gikk på mellomtrinnet, for å kunne dele leseglede med andre unge. I dag studerer jeg rettsvitenskap samtidig som jeg tar noen emner i engelsk litteratur.  

Den tidligste leseopplevelsen jeg husker er høytlesning av Narnia - særlig falt "Drømmen om Narnia i smak." I dag leser jeg gjerne Mary Shelley, Gunvor Hofmo, skuespillene til Wilde og Shakespeare, Simone de Beauvoir - og mye annet! Når jeg skriver om litteratur er det viktig for meg å legge vekt på at også eldre litteratur er aktuell litteratur - og forhåpentligvis bidra til at flere unge leser klassikere. Foruten litteratur, er jeg interessert i filosofi, kunst, klassisk musikk, opera og ballett. Jeg er spesielt glad i Bizet, Chopin, Puccini og Dvorak - men har en forkjærlighet for Tchaikovsky. Jeg er også involvert i Operaens Ungdomsambassadør-program, hvor jeg arbeider med et prosjekt som handler om nettopp litteratur og forestillingene. 


“The books transported her into new worlds and introduced her to amazing people who lived exciting lives. She went on olden-day sailing ships with Joseph Conrad. She went to Africa with Ernest Hemingway and to India with Rudyard Kipling. She travelled all over the world while sitting in her little room in an English village.” 
― Roald DahlMatilda

Kommentarer

Populære innlegg