Salavadorena.


God fredags kveld alle sammen, og god snart første desember!
Som noen av dere kanskje allerede har forstått så er Cecilia Samartin en av mine absolutt favoritt forfattere for tiden, og for et par uker siden leste jeg dessuten en av hennes andre romaner, ved navnet ”Salavadorena”. Og om du allerede har lest ”Drømmehjerte” så vil du absolutt elske denne romanen. Personlig foretrekket jeg fortsatt ”Drømmehjerte” hakket bedre enn det jeg likte ”Salavadorena”, men i denne boken fant jeg fortsatt utrolig ubeskrivelig vakker. Handlingen har så og si alt, den er både trist, rørende, vakker, overraskende og det er virkelig lett å forelske seg helt i handlingen, lettere sagt; en typisk Cecilia Samartin bok.
bilde
Handlingen starter først i El Salvador, der lille Ana får beskjed om å gjemme seg i mens borgerkrigen finner sted uten for husets fire vegger. Når freden delvis har senket seg, blir hun funnet av en av de høyst respekterte mennene i byen, som tar henne med til et alternativt barnehjem et stykke unna. Derfra går turen videre til USA sammen med en nonne som nå er blitt Anas nærmeste venn.
I California er mye annerledes, og Ana får raskt jobb som barnepike hos en av overfladisk familie som går under navnet Trellis familien. Selv om Ana i løpet av sitt unge liv har opplevd både tap og smerte, gir hun en masse kjærlighet til denne Trellis familien, og særlig deres lille sønn. Men om de virkelig fortjener denne kjærligheten er et helt annet spørsmål.
I løpet av boken skjer det flere overraskende ting, og du blir gradvis bedre kjent med Anas dramatiske og rørende liv. Helt til man får høre om hvor og hvordan hun overraskende nok finner sin store kjærlighet der både hun, og oss lesere, minst hadde ventet at hun ville den.
Boken ble først gitt ut i USA i 2009, men kom ikke hit til Norge før nærmere 2010. Man finner boken under samme tittel i både USA og England. Den har nøyaktig 338 sider, og i likhet med drømmehjerte så er dette en bok man burde lese så sakte som overhodet mulig, for ikke å gå glipp av noen ting.

Kommentarer

Populære innlegg