The fault in our stars.


 
The fault in our stars er en utrolig bok skrevet av den amerikanske forfatteren John Green. Flere ganger har Greens bøker toppet lister som New York times bestselger liste osv. Og the fault in our stars var intet unnatak, og toppet #1 på New York times bestselger liste!
Boken er både vakker, trist, morsom, humoristisk, romantisk og hjerteskjærende. Det er en av de aller beste bøkene jeg har lest på lenge, og er blant bøkene som nå topper favoritt listene mine! Skjønt det at boken er trist, blir alt det triste mikset sammen med Greens humor, og man må ikke lete lenge for å finne humoristiske utsagn eller samtaler.
”My thoughts are stars I can’t fathom into constellations” – Augustus Waters, p. 311
I boken møter man sytten år gamle Hazel Grace, som har en kreftdiagnose - men selv om Hazel har kreft, så er ikke the fault in our stars en typisk sykdomsbok, langt i fra en kreftbok – og hun har hatt den samme diagnosen svært lenge, med både nedturer og oppturer. Hun liker aller best å holde seg hjemme, lese de samme bøkene om og om igjen, og se de samme TV seriene om og om igjen. Derfor bestemmer moren hennes at hun er deprimert, og sender henne til en støtte gruppe for de som enten har eller har hatt kreft. Hazel nekter egentlig å gå, og vil absolutt ikke. Men tross det, så møter hun opp etter sin mors ønske.
bilde13
“As he read, I fell in love the way you fall asleep: slowly, and then all at once.”
— Hazel Grace in John Green’s book “The fault in our stars” p. 125 chapter eight
Under et av gruppens møter, oppdager Hazel at en gutt stirrer på henne. Gutten er mystisk og fremmed, men Hazel finner ham fortsatt svært kjekk. Gutten er Augustus Waters, en gutt som tidligere har hatt kreft. Augustus inviterer henne med seg hjem for å se en film, V for Vendela, og Hazel blir med han. Men utvikler dette forholdet seg til noe mer? Hvordan vil sykdommen utvikle seg? Den eneste måten du kan få svar på dette er ved å lese denne utrolige, fantastiske boken, skrevet av en utrolig, fantastisk forfatter!
Det ryktes dessuten at boken vil bli filmatisert snart!
Kommentarer

Populære innlegg