Leseplaner og bokstabler
Den siste måneden har vært mer viet til lesing, enn til skriving. Det har i midlertidig sine naturlige forklaringer, da jeg for et par uker siden presterte å overbelaste hånden, som senere førte til en aldri så liten betennelse. Men selv om det har vært stille på skrive fronten (dessverre, for skriving er jo så morsomt!) så har jeg lest mye interessant, og laget høye stabler med bøker jeg vil lese de neste ukene.  I slutten av februar leste jeg ferdig Jane Austens Mansfield Park, den til da eneste Austen romanen jeg ikke hadde lest. Jeg har tidligere nevnt at 2016 ble året jeg for alvor ble bitt av Austen-basillen, og det tok jeg med meg videre inn i 2017. Den eneste utgivelsen jeg ikke har lest, er nå "Love and Friendship", blant annet med fortellingen The Watsons. Den gleder jeg meg til å lese -- og skrive om! De siste ukene har jeg lest "Ungdomsskulen" og Gyldendals nye "Guttene", som begge er svært interessante. Når skal jeg snart begynne på "Å leve med Shakespeare", en essay samling som knytter Shakespeares stykker opp til dagsorden, om jeg har forstått det rett. Deretter beveger jeg meg videre til "Romantic Outlaws and the Extraordinary Lives of Mary Wollencraft & Mary Shelley", hvis tittel er omtrent like lang som boken selv, og minst like kul som omslagsdesignet. Det skal, med andre ord, være nok bokanmeldelser å skrive om et par uker. Men til da er jeg å finne med nesetippen langt ned i en bok.Kommentarer

  1. Mansfield Park var en av mine favoritt filmer av Jane Austen filmatiseringer da jeg var yngre. Har aldri lesr den. Men gleder meg til å lese den etterhvert. Har alle bøkene hennes i bokhylla.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg leste 5/6 Austen romaner i fjor, men sparte Mansfield Park til i år. Likte boken veldig godt, men foretrekker fortsatt Northanger Abbey og Persuasion :) For noen år siden så jeg serie-versjonen av Mansfield Park, men det begynner å bli en stund siden -- den må jeg se igjen snart. Du må kose deg masse med Mansfield når du leser den! :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg