13 gode grunner.

"Tretten gode grunner" er skrevet av den amerikanske forfatteren Jay Asher, og boken har ligget flere uker på New York Times bestselger liste. Boken ble oversatt til norsk i 2010. "Tretten gode grunner" er en bok som det er helt umulig å legge fra seg -- den vil definitivt berøre alle som leser den! Boken er godt skrevet, og lar leserne forstå at alt har en grunn, en sammenheng. Sannheten er ikke alltid slik man tror, slik det virker på avstand. Det er en bok som gir meg følelsen av forandring -- etter at man har lest den, føler man seg som et bedre menneske, med ny tankegang og nye perspektiver. Det er rett og slett en ordentlig rørende bok.

image
(Bildet er hentet I fra http://www.thirteenreasonswhy.com/)


Boken handler om en gutt kalt Clay Jensen. På vei hjem fra skolen, legger han merke til en eske stående like utenfor døren hans. Esken inneholder tretten kassetter. Kassettene er i fra Hannah Baker, en jente i fra skolen sin som tok sitt liv, kun fjorten dager før. Clay vil først kvitte seg med kassettene, de hører fortiden til. Men idet han trykker på play, og hører Hannahs stemme si :
"I hope you're ready, because I'm about to tell you the story of my life. More specifically, why my life ended. And if you're listening to these tapes, you're one of the reasons why."
Kan han ikke gjøre annet enn og lytte, Clay hører i gjennom natten alle de tretten grunnene til hennes død. Han blir ført rundt til forskjellige steder i den lille hjem byen hans, etter Hannahs instrukser. Kassettene rører både han, og leserne..

"Jay Ashers debutroman er uhyggelig, vakker og overveldende." Chicago Tribune
Boken har i tillegg sin egen nettside, som du kan besøke her: http://www.thirteenreasonswhy.com/Kommentarer

Populære innlegg