Vann til elefantene.


Boken er skrevet av kanadiske Sara Gruen. Dette er hennes tredje roman, «Vann til elefantene» er gitt ut i førti land, og har solgt mer enn tre millioner eksemplarer, verden over. Boken ble gitt ut i 2006, og har funnet en rekke store priser. Boken lå lenge på New York Times bestselger liste. Boken ble i 2011 filmatisert. Boken har 344 sider. Original tittelen er «Water for Elephants».
Boken er en vakker, unik, og god roman. Jeg vil anbefale dere alle til og lese denne vakre romanen, boken er fylt med flere dilemmaer, vennskap og kjærlighet. Og en stor mengde drama!
Vann til elefantene handler om Jacob Jankowski, som er en ung veterinærstudent. Når han opplever at alt han kjenner, og føler, forandres seg, blir han ved en tilfeldighet med på Benzini – brødrenes sirkuslass. Dette viser seg og være både redningen, og en ny start for Jacob. Men det viser seg også å bli starten på et mareritt.. Bak de glitrende kostymene, stas, og perfeksjonisme, skjuler det seg en helt annen verden. Der det er alt i fra fattigdom, nød til drama. Jacob får i tillegg ansvaret for hele sirkus menasjeriet. Blant annet for en umulig elefant, Rosie. Han får også et sterkt bånd til sirkusets stjerne, Marlena. Båndene mellom Jacob, Marlena og Rosie skal etterhvert vise seg og bli viktige.
 
bilde
«En underholdende, interessant og innholdsmessig vært rik roman.»
- Dagbladet
«Vann til elefantene blander underlige detaljer med publikumsvennlig romantikk. Med sans for perfekt timing sparer Gruen en fantastisk avsløring til de siste sidene.. Et henrivende eventyr.»
- New York Times, Book Review.


Kommentarer

Populære innlegg