How The Marquis Got His Coat Back

Oscar Wilde sa en gang at han kunne motstå alt unntatt fristelser, men dersom det er en ting jeg ikke kan motstå, så er det gode boktitler. De må gjerne være lange, helst litt finurlige, noe à la The Ocean at the End of the Lane, og How the Marquis Got His Coat Back. De er begge Neil Gaiman-titler, og fortellende, men i motsetning til The Ocean at the End of the Lane, er How the Marquis Got His Coat Back en novelle på omlag 60 sider. Novellen bygger videre på et univers Gaiman skapte i boken Neverwhere, som utkom i 1996. Jeg har snakket en del om å lese Neverwhere, men aldri somlet meg til å gjøre det, likevel kan jeg si at denne novellen fungerer helt fint uten videre kjennskap og bakgrunnsinformasjon til universet.

Kort om novellen:
Tittel: How the Marquis Got His Coat Back
Forfatter: Neil Gaiman
Forlag: Headline
Utgivelse: 2014 (min utgave: 2015)
Min utgave: Egen

Novellen følger The Marquis De Carabas som er på bedringensvei etter en aldri så liten død. Men dersom det er en ting som virkelig plager ham, så er det den forsvunnede kåpen. Marquis' kåpe er nemlig ikke en hvilken som helst kåpe, men selve plagget som gjør ham til den han er. Det er en kåpe med tretti lommer, hvis en god del er så godt som usynlige. Men det er enklere sagt enn gjort å få kåpen tilbake..

Neil Gaiman kan fortelle lange historier, og korte, men han beholder alltid fortellerstemmen. How the Marquis Got His Coat Back er en sjarmerende novelle, som forgår i en mørk, og kompleks verden, hvor man ikke helt kan vite hvem man kan stole på. Novellen passer både for de som er litt interessert i fantasy, og Gaimans mystiske verden, og de som allerede har slukt det meste han har skrevet.

"A coat like that, he knew, was the kind of coat that could only be worn by the Marquis de Carabas. He was never sure, not then and not later, how you pronounced Marquis de Carabas."

Sammen med Neverwhere, kommer How the Marquis Got His Coat Back på norsk denne høsten!

Kommentarer

Populære innlegg